Reklama
 
Blog | Pavel Klusák

MP3: Dva

Tomu se říká myslet na publikum: moje nová oblíbená kapela neskládá jen písně, ale taky mobilní zvonění příjemného zvuku! K článku Tučňák, beatbox a megafon v dnešním Respektu.

Když divadlo Dno z Hradce Králové prožívalo svou báječnou éru (2000-2005, odhadem), uvnitř divadla existoval neurčitý počet kapel. Jedna z nich se jmenovala Kratochvílovic Honzíci a kupodivu ji vedl Honza Kratochvíl. To, že Dno mělo dobrý lidský základ, patrně dokládá i to, že kolegyni z divadla Báru si Honza později vzali.

Dno už dnes hraje méně a jinak, ale Bára a Honza jsou Dva: pitoreskní kapela, kterou nutno brát vážně. Rozumí si s energickým hraním na akustické nástroje, ale i s megafony a sekvencery. Zpívá mnoha fiktivními a přibližnými jazyky – takže jim stejně neostře rozumějí i v Rakousku, Maďarsku nebo Rusku, kde hráli. V té abstraktní a radostné muzice slyší moje uši příbuznost s Jablkoní, Múm, Kammerflimmer Kollektief nebo Manu Chaem.

V dnešním Respektu vychází o Dvou text. Nabízíme k němu doprovodný poslech. Fin je psaný pro představení Dna Lapohádky, následují dvě z pěti mobilních zvonění, tedy skutečně užitkové hudby, kterými muzikanti zakončují album svých kuchyňských nahrávek z posledních dvou let.

Dva – Fin (stáhnout)

Reklama

Dva – Nová zpráva (stáhnout)

Dva – Elektroring (stáhnout)

http://www.2dva.cz
http://www.myspace.com/hudba2